Haber

BATBİT Üyeleri Ölümlü Bisiklet Kazalarına Dikkat Çekti

BATMAN’da ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek için bilinçlendirme gezisi yapan Bisiklet Topluluğu (BATBİT) üyeleri, kaza mahalli ile sürücülere “Trafikte bisikletçiler olarak buradayız ve artık ölmek istemiyoruz” çağrısında bulundu. .

BATBİT üyeleri, son dönemde yaşanan ölümlü bisiklet kazalarına dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla bilinçlendirme gezisi gerçekleştirdi. Bisikletleriyle şehir sokaklarını gezdikten sonra Atatürk Parkı’nda kaza yapan bisikletçiler, trafik ışıklarında bekleyen araç sürücülerine ‘Bisiklete Dikkat Edin’ ve ‘Mesafenizi Koruyun’ yazılı araç kokuları sundu. BATBİT üyesi Yusuf Erbek, “Batman Bisiklet Kulübü olarak amacımız bisikleti sevdirmek ve bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak. Özellikle son dönemde çevre illerde Van ve Diyarbakır’da ölümlü trafik kazaları meydana geldi. Bugün bir bilinçlendirme gezisi gerçekleştirdik. Bu kazalara dikkat çekmek için Karayolları Trafik Kanunu’na göre bisiklet de bir taşıttır ve yolun sağ tarafı araçlarla paylaşılabilir.Sürücülerden bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz.Bizim de bilmelerini istiyoruz. trafikte de var.Umarım bu vesileyle sesimiz kendilerine ulaşır.Bize biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz.Buradan tüm sürücülere şunu söylemek istiyorum:Biz de trafikte bisikletçiyiz ve istemiyoruz. artık ölmek” dedi. ‘

KASK HER ZAMAN DİKKATLİ OLMALIDIR’

?Oğuzhan Demirhan, “Bisiklet sürücülerinin özellikle hareket halindeyken trafikte dikkatli olmaları gerekiyor. Aynı zamanda görünür olmak için bazı kıyafetler giymeleri gerekiyor. Örneğin reflektörlü yelek tercih edebilirler. Ayrıca ücret ödemeleri gerekiyor. bisikletlerinin görünmesi için aydınlatmaya dikkat edin.Mutlaka kask takılmalı.Mutlaka eldiven giyilmeli.Özellikle şehir içinde bisiklet kullanırken araçların bize karşı dikkatsizliği bizi biraz tedirgin ediyor.Herkesin bilmesi gerekiyor. bisikletin bir araç olması.trafikte biz de varız.bazen sürücülerin ‘neden kaldırımdan kullanmıyorsunuz’ gibi uyarılar verdiğini görüyoruz.bu onların bisikletle ilgili çok bilinçli olmadıklarını gösteriyor Bisikletin toplum nezdinde daha yaygın olarak bilinmesini, ilkokullarda okutulan trafik dersinde daha çok dile getirilmesini ve müfredata daha fazla entegre edilmesini istiyoruz.Ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Müdürlüğü bazı kamu spotları ile bisiklet farkındalığı oluşturmaya yönelik bazı adımlar. talep ediyoruz” dedi.

habersoke.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu