Ekonomi

UBS, yeni Satın Alma notu ve 59 $ hedefiyle Biohaven hisselerinde yükselişe geçiyor

UBS, Salı günü Biohaven Pharmaceutical Holding Company (NYSE:BHVN) hisselerini incelemeye başladı ve ona 59,00 $ fiyat hedefiyle Satın Al notu verdi. Firmanın duruşu, çeşitli terapötik alanlarda çok çeşitli boru hattı fırsatlarını içeren Biohaven’ın klinik aşamadaki biyoteknoloji profiline dayanmaktadır.

Bir UBS analisti, “Çok çeşitli yenilikçi programları temsil eden boru hattı konusunda iyimseriz” dedi.

Analiste göre Biohaven’ın boru hattı sınırındaki yenilikçi programların çeşitliliği şirket için güçlü bir nokta. Firma, bir parçalayıcı olan BHV-1300 için ilk çeyrekte beklenen Faz 1 bilgileri ve 2024’ün ikinci yarısında beklenen Faz 3 Spinal müsküler atrofi (SMA) okuması konusunda özellikle iyimser.

Analist, Biohaven’ın mevcut hisse senedi değerlemesinin 2030 yılına kadar 1,1 milyar dolarlık bir gelir projeksiyonunu yansıttığını belirtti. Ancak UBS’nin temel senaryosu, şirketin gelirlerinin o zamana kadar 1,5 milyar dolara ulaşabileceğini öngörüyor. Bu tahmin, firmanın Biohaven’ın büyüme potansiyeline ve boru kapağının olumlu sonuçlar sağlama yeteneğine olan güveninin altını çiziyor.

InvestingPro Analizi

UBS’nin Biohaven Pharmaceutical Holding Company’ye (NYSE:BHVN) yönelik iyimser bakış açısının ışığında, InvestingPro’nun çeşitli kriterleri analizlerine ek bağlam sağlıyor. Biohaven’ın piyasa değeri 3,78 milyar dolar olup, bu da şirketin biyoteknoloji endüstrisindeki önemli boyutunu yansıtıyor. Biohaven son on iki ayda kârlı olmasa da, -5,11’lik negatif F/K oranının da gösterdiği gibi, %160,84’lük bir yıllık fiyat toplam getirisi ile değerli getiriler sağladı.

InvestingPro İpuçları finansal refahın karışık bir resmini ortaya koyuyor. Biohaven, geçtiğimiz hafta hisse fiyatında yüzde 7,65’lik artışla önemli bir getiri elde ederken, son altı ayda da yüzde 139,51’lik getiriyle büyük bir fiyat artışı yaşadı. Bu, UBS analistinin şirketin potansiyeline ilişkin olumlu görüşleriyle örtüşüyor. Öte yandan Biohaven’ın brüt kar marjı zayıf ve analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını iddia etmiyor, bu da yatırımcılar arasında temkinli bir iyimserlik gerektirebilir.

Şirketin mali esnekliği, likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşmasıyla ortaya çıkıyor; bu da devam eden klinik araştırmalar ve boru hattı geliştirme çabaları için istikrarlı bir mali temele işaret ediyor. Ayrıca Biohaven, operasyonlarının finansmanında esneklik sağlayabilecek orta düzeyde bir borçla faaliyet gösteriyor. Daha fazlasını öğrenmek isteyen yatırımcılar için Biohaven hisseleri hakkında daha bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilecek 14 InvestingPro İpucu daha var. Bu ipuçlarına erişmek için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine ek %10 indirim için kaydolun. “SFY24” veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 ek indirim karşılığında “SFY241Kupon kodunu kullanmayı düşünün “.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberacigol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu